Американските потребители са натрупали средно 1054 долара дълг в периода

...
 Американските потребители са натрупали средно 1054 долара дълг в периода
Коментари Харесай

С колко задлъжняха американците по празниците?

 Американските консуматори са натрупали приблизително 1054 $ дълг в интервала на коледното извършване на покупки. Това е с 5 % повече по отношение на миналата година, съгласно изследване на уеб страницата за персонални финанси MagnifyMoney, представен от MarketWatch.
Според информация на уеб страницата 44 % от купувачите са натрупали дълг от над 1000 $ по празниците, а 5 % - над 5000 $.

Възстановяването от тези покупки няма да бъде елементарно. Само половината от интервюираните чакат да върнат дълга до 3 месеца, а 29 % споделят, че ще им трябват над пет месеца да покрият отговорностите си. Всъщност 10 % от хората, взели заеми по Коледа, показват, че ще могат да вършат минимални заплащания по кредитната си карта.

Ако консуматор е похарчил 1054 $ и заплаща минимална вноска от 25 $ всеки месец, той ще изплаща дълга си до 2023 година при междинна рента 15,9 %, съгласно разбор на MagnifyMoney. Разходите по дълга могат да доближат до 500 $.

През август 2017 година американците регистрираха най-високото ниво на дълг по кредитни карти в американската история.

Повечето американци не се придържат към бюджетите си, съгласно компанията за мобилно банкиране Varo Money, като 74 % показват, че подценяват разноските. Най-често бюджетите се надвишават за непредвидени дарове (36 на сто), за постоянните дарове за празниците (27 процента), за храна (27 процента) и за декорация (17 процента).

 
По публикацията работи: Веселина Василева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР